zondag, november 06, 2011

geen goede avond

Waarom we toch blijven gaan, willen ze weten in de kroeg. Thuis in Den Haag. Na afloop. De avond was veelbelovend begonnen op HS met een man die ons zijn bierbuik liet zien, het Feyenoordlogo er groots op getatoeƫerd. 'Ja, ik ben ook een fan,' waren de begeleidende woorden. Zaten wij met onze sjaaltjes.

Na de wedstrijd reden eerst de trams en daarna ook de treinen niet. Heel Rotterdam was tot stilstand gekomen. Iemand was voor de trein gesprongen. Of een schietpartij. Of iets. Gescheld. Harde grappen. Gezellig was het niet.

De kenner tegenover mij mopperde: 'die Klassie waar iedereen het over heeft, ik zie het niet, dat is gewoon een hele gewone voetballer.' Voor de vorm meldde ik hem dat Clasie ook vandaag zo'n beetje de enige was die bij tijd en wijle tempo in onze aanvallen bracht. 'Nee. Een heel gewone voetballer, die Klassie. Komt van Excelsior. Dan weet je het wel.' Tuurlijk.

Moegestreden bereiken we de stad. In de kroeg zitten meisjes. En dat hoort zo. Dat is goed. In jurkjes ook. En met neusjes. En je kunt het wel verklaren, maar het is zo; en daar gaat het toch maar om.

1 Comments:

At 10:13 p.m., Blogger Frank Blaakmeer said...

Lezers, de slotalinea is niet alleen van een grote schoonheid, maar ook helemaal waar, al moet ik toegevenm dat ik vooral de rokjes zag.

 

Een reactie posten

<< Home