vrijdag, augustus 27, 2010

vallen

'Een gevallen topclub' lees ik vandaag. En zo is het natuurlijk ook. Als je uitgeschakeld wordt door AA Gent is er nog weinig over van statuur of grandeur.

Hoe is het mogelijk dat je in 2002 de Uefacup wint en acht jaar later met een elftal vol tieners op het veld staat en 40 miljoen euro schuld hebt?

Geld voor een nieuwe speler is er niet, en met een elftal zo jeugdig als dit ga je het dus ook niet verdienen. Een oplossing lijkt niet in zicht.

Terwijl in Utrecht, Alkmaar, Amsterdam en Eindhoven feest wordt gevierd, allemaal door in Europa, is de mooiste club, de beste stad de schlemiel. De komende jaren moeten we toezien hoe diep een voormalige topclub kan vallen.

Wie gaat hier eigenlijk over?

zondag, augustus 22, 2010

krokodil

Klaas en ik moesten ons vanmiddag schuilhouden. We verstopen ons achter de gordijnen, op de kast en onder de dekens. Dat zit zo. Op de tweede etage waarde vandaag een krokodil rond. En niet zo'n kleintje ook. Steeds net om de hoek. Levensgevaarlijk.

Uiteindelijk heb ik het beest weggejaagd. Hoera voor spierballenpapa!

Klaas was echter niet helemaal overtuigd. Op kousenvoeten doorzocht hij de slaapkamers en kwam me na afloop het slechte nieuws brengen.
'Hij zit er nog.'
'Echt? Waar zit hij dan?'
'Onder het bed. Kijk maar.'
Ik ging op mijn knieën zitten en keek. 'Ik zie hem niet.'
Klaas kwam naast me zitten en wees met zijn vinger. 'Kijk maar, daar zit hij. Naast die olifant.'

vrijdag, augustus 13, 2010

runter vom gas

In Duitsland staan grote zwarte borden langs de autobahn waarop nabestaanden ons een foto van hun 'lost ones' tonen. Die zijn gestorven op de snelweg. Verkeersongeluk. 'Te hard gereden' is de boodschap en of wij het dus een beetje rustig aan willen doen. Runter vom Gas.

Het helpt weinig. Als ik mijn Volkswagen Golf Variant 1.8 uit 1994 opgestuwd door de omgeving op 150 kilometer per uur heb weten te krijgen, schieten de Audi's, Volkswagens en BMW's nog aan alle kanten voorbij. Nichts runter vom Gas. Drauf!

In '74 schreef Kraftwerk er een liedje over met de poëtische tekst: 'Fahren fahren fahren auf der Autobahn'. Vinden ze leuk, Duitsers. Toen ik bovenstaand meisje voor de tweede keer in beeld kreeg, ging mijn rechtervoet toch als vanzelf wat omhoog. Buitengewoon akelige campagne. Bij mij hielp het. Eventjes.