woensdag, oktober 01, 2008

parkeerwachters

In lijn 2 op weg naar een van de mooiste stadhuizen van het land zit ik achter twee parkeerwachters. Een brunette van achterin de twintig met een paardenstaartje en een kaalgeschoren vijftiger met onvervalst Haags accent. Hij rolt een shagje.
'D'r is geen afleiding,' zegt hij. 'Daar is het allemaal misgegaan.'

Gisteren stond alweer een artikel in de Haagse afdeling van het AD over de Dienst Parkeerbeheer. Zelden heeft men in het land een meer corrupte en frauderende verzameling van ambtenaren aangetroffen. Als je een beetje goedkoop een harddisk-recorder wilde kopen, moest je in de kantine van Parkeerbeheer zijn. Daar werd ook gehandeld in invalidekaarten, dvd's, spijkerbroeken, het verscheuren van boetes en iPods.

'Bij de politie hebben ze afleiding,' gaat de man verder. 'Sportvelden, clubs, dingen buiten het bureau. Daar gebeurt het ook, geloof me, maar daar zie je het niet.'
'Geen afleiding,' zegt de vrouw.
Bij halte Spui in de tramtunnel moet ik eruit. De parkeerwachters ook. Ze staan voor me. Een jonge moeder probeert met haar kinderwagen naar buiten te komen. De twee voor me wachten. Op het leren jack van de man glimt het zilveren embleem 'parkeerbeheer' op zijn schouder.
'Sorry, mag ik er even langs?'
De man en vrouw kijken verstoord om.
'Even die vrouw helpen,' verontschuldig ik me en wijs op de moeder, stoeiend met de Bugaboo.
De dienst Parkeerbeheer van Den Haag laat me erdoor. Ik til de kinderwagen naar buiten. Achter me stappen de parkeerwachters uit.
'Kom,' hoor ik de man nog zeggen, 'we gaan een bakkie doen.'

3 Comments:

At 2:06 p.m., Anonymous Anoniem said...

te gek voor woorden, maar fijn dat jij er was.mama.

 
At 12:09 a.m., Blogger André van der Veen said...

vrij ernstig.

 
At 5:38 p.m., Blogger Marco said...

kijk, vroegâh... :P Vroeger toen ik klein was ging ik altijd met de tram naar mijn basisschool, daar waren vaak een vaste paar parkeerwachters en die waren heel aardig ^^

pfff volwassenen van tegenwoordig

 

Een reactie posten

<< Home