zaterdag, april 12, 2008

kaarten voor de finale

Het is de wereld op zijn kop. Vroeg in de ochtend reizen Blaak en ik naar Amsterdam om kaarten te kopen voor de bekerfinale van Feyenoord. Om 08.05 uur wandelen we de sigarenzaak aan de Bos en Lommerlaan binnen. In Rotterdam zitten ze al sinds gisteravond in veel te grote getale gewapend met met thermoskan, thermo-onderbroek en slaapzak voor elke denkbare kiosk. Het probleem is helder. De stadionclub heeft zo'n 34.000 seizoenkaarthouders en er zijn 15.000 kaarten beschikbaar voor de bekerfinale in de Kuip. Roda JC heeft de grootste moeite om haar helft van de kaarten te slijten. Zo niet, Rotterdam. Het is 08.06 uur. De vriendelijke dame achter de kassa is Ajacied. De vitrine hangt vol met Ajaxvlaggen, Ajaxknuffelberen, Ajaxagenda's, Ajaxpennen, Ajaxkussens en Ajaxballonnen. Wij geven haar onze seizoenskaarten met groot Feyenoordlogo. Om 09.00 uur begint de verkoop. Wij zijn nummer 6 en 7, zegt ze. We kunnen hiernaast, bij de bakker, wachten. Daar hebben ze koffie. En vanuit de bakkerszaak zien we ze komen en gaan. De mannen uit Rotterdam. Auto's rijden voor. Iemand stapt zenuwachtig uit en rent de zaak in om seconden later hoofdschuddend weer de auto in te stappen. Je moet bij de eerste 10 zitten om zeker te zijn van een kaart. Althans, om ├╝berhaupt kans te maken op een kaart. Om 08.55 uur staan we weer in de sigarenzaak. Wij vormen samen met nog een paar anderen, Amsterdammers, Hagenaars, Rotterdammers, een zenuwachtig rondje rond de kassa. De juffrouw begint om klokslag negen uur haar handelingen te verrichten, kaarten scannen, piepjes, dingen intoetsen. Een minuut later rollen de eerste kaarten uit de automaat. Weer dertig seconden later volgen kaart zes en zeven. Blaak en ondergetekende dansen een prachtig vreugdedansje voor de Ajaxvitrine. Om 09.06 stappen we in de auto. De wedstrijd is dan al lang en breed uitverkocht.

3 Comments:

At 7:06 p.m., Anonymous Anoniem said...

En nu maar hopen op een moooooie wedstrijd. Dat zijn de spelers van F jullie wel verplicht, nadat jullie je zo in het hol van de leeuw gewaagd hebben.

joke
PS: nog een leuke beer met A-logo meegenomen voor Klaas?

 
At 6:51 p.m., Blogger Marco said...

Ik ga dus nooit voetbalfans begrijpen. maar ach, in ieder geval gefeliciteerd! Ik wou dat ik dat vreugdedansje had kunnen zien ^^
Hmm toch wel knap, binnen 6 minuten 15000 kaartjes verkocht? wow

Maar ik snap het niet, in rotterdam zaten ze toch al sinds gisteravond te wachten? Maar jullie kwamen een klein uurtje van tevoren aan. Hoe komt t dat t julie toch gelukt is?

 
At 9:31 p.m., Blogger Frank Blaakmeer said...

Nee marco, van voetbal ga je inderdaad niets begrijpen. :-)

 

Een reactie posten

<< Home